e.l.f. Moisturizing Foundation Stick

Home » e.l.f. Moisturizing Foundation Stick

elf Moisturizing foundation stick nude natural review 1

Eyes Lips Face (e.l.f.) is een merk dat me iedere keer weer weet te verleiden. Voor een budgetmerk doen ze het ontzettend goed en blijven ze zichzelf vernieuwen. Zo ontdekte ik een tijdje terug de Moisturizing Foundation Stick waarmee je – jawel! – je foundation door middel van een stick aanbrengt. Hoe cool is dat? Ik was reuze nieuwsgierig en vroeg me af hoe dit precies zou werken. Kijk maar mee!

elf Moisturizing foundation stick nude natural review 2

e.l.f. Moisturizing Foundation Stick

De Moisturizing Foundation Stick belooft moeiteloos over je huid te glijden en zorgt voor een natuurlijk ogende dekking. De stick is verrijkt met anti-oxidanten en anti-aging ingrediënten zoals Shea Butter, vitamine E, Cocoa, druif, advocado, macadamia en Aloë. Deze ingrediënten voeden je huid en hydrateren haar voor een zachte en gladde look. Dat klinkt goed!

De Moisturizing Foundation Stick sprak me eigenlijk direct aan omdat ik ook heel nieuwsgierig was naar die van Bobbi Brown, die toch aanzienlijk duurder is met haar €39,-. En laat die van e.l.f. maar €6,80 kosten! Er zit 11 gram in de stick, 2 gram meer dan in die van Bobbi Brown.

elf Moisturizing foundation stick 2

elf Moisturizing foundation stick

En ook niet verkeerd; de Moisturizing Foundation Stick is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende tinten en zelfs voor de donkere huid zitten er mooie kleuren bij!

elf Moisturizing foundation stick nude natural review 3 elf Moisturizing foundation stick nude natural review 4

Verpakking

De Moisturizing Foundation Stick kun je gebruiken door hem omhoog te draaien. Hij heeft een vaste vorm en kun je gebruiken door de foundation direct op de huid aan te brengen of door met een kwast te deppen op de stick en hem vanuit daar op je huid aan te brengen. Dat laatste doe ik zelf het liefste om hem goed te kunnen doseren.

De stick is mat zwart van kleur en ziet er luxe uit. Helemaal niet verkeerd voor zo’n budgetproduct! Hij voelt stevig aan en ik ondervind geen problemen met het uitdraaien van de stick.
elf Moisturizing foundation stick nude natural review 5 elf Moisturizing foundation stick nude natural review 6

De kleuren die ik heb zijn natural (links) en nude (rechts).
elf Moisturizing foundation stick nude natural swatch review 8

Natural (links) en nude (rechts). Ik had verwacht dat nude het beste bij mijn huidskleur zou passen vanwege de gele ondertoon, maar bij het aanbrengen was deze duidelijk te licht voor mijn huid. Ik ben dus gegaan voor natural en die was precies goed! Natural is de derde tint uit de Moisturizing Foundation Stick lijn, dus de kleuren vallen zeer licht uit. Normaal gesproken heb ik namelijk de tweede tint bij een foundatonlijn. Ik denk dat de lichtste kleur (Ivory) dan ook heel licht zal zijn!

elf Moisturizing foundation stick nude review 10

Hier draag ik alleen de Moisturizing Foundation Stick (en wat lipstick en oogmake-up).

De Moisturizing Foundation Stick breng ik het liefste aan met een kwast. Ik draai de stick iets omhoog en dep mijn kwast erin. Zo ga ik mijn gezicht bij langs totdat ik alles heb aangebracht. Wat mij als eerste opvalt is de dekking. Die is goed! Al mijn grauwe of rode plekjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit is de meest dekkende foundation die ik ooit heb uitgeprobeerd.

Ik merk dat hij niet heel glowy qua finish is. Voor een droge huid is hij vrij mat en je hoeft dan echt niet af te poederen. Heb je een normale huid, dan is deze foundation helemaal perfect voor je. Bij mij geeft hij een iets poederig effect en daarom zou ik hem zelf alleen voor filmen (dan moet je gezicht niet glanzend zijn) en in de avond gebruiken. Anders vind ik hem iets too much voor mezelf.

elf Moisturizing foundation stick nude review 9

Met blush, bronzer en highlighter. Zo krijg ik toch net wat meer glow in mijn gezicht en vind ik hem mooi staan!

elf Moisturizing foundation stick nude natural review 7

Conclusie

De e.l.f. Moisturizing Foundation Stick ziet er luxe uit en vind ik prettig in gebruik. De stick is anders dan anders en dat vind ik erg interessant. Hij brengt prima aan met een kwast, maar je kunt hem ook met strepen op je gezicht aanbrengen en dan uitwerken met een kwast. Het is net wat je prettig vindt. De finish valt met mijn droge huid iets poederig uit, maar de dekking is fantastisch! Als je veel last hebt van roodheden of oneffenheden, dan kan ik je deze echt aanraden.

De e.l.f. Moisturizing Foundation Stick is te koop voor €6,80 in de webshop van e.l.f.

Heb jij al eens een foundation stick geprobeerd? 

handwritten-disclaimer-groot-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.