Mijn ultieme tijd-voor-mezelf-momentjes

Home » Mijn ultieme tijd-voor-mezelf-momentjes

IMG_5328

Stress om je tentamen, de deadline op het werk of een volle dag met heel veel ‘moetjes’. Even tijd voor jezelf heb je nodig! Voor iedereen is kunnen ontspannen weer anders, maar ik heb zelf wel zo mijn favorieten. Waar ik echt van tot rust kom? Ik vertel het je!

♥ Misschien voor de hand liggend, maar als ik even helemaal niets moet, dan kom ik het beste tot rust. Vrije tijd hebben en die spontaan in kunnen vullen. Ik kan dan ook echt tot rust komen als onze kinderen een dagje en nachtje uit logeren zijn, want dan is het echt een vrije dag om te shoppen, tv-series kijken totdat je er bij neer valt en gewoon ’s avonds uit eten kunt. En dat ook nog eens samen met Martijn, want dan hebben we echt tijd voor elkaar!

♥ Een lekker warm bad nemen met heerlijke bruisballen en verzorgende dingetjes is genieten. Daarom is het ook extra jammer dat ik hier thuis geen bad heb. Ik kan daarom ook extra blij worden als ik eens in een hotel overnacht waar een bad inzit. Ik kom er dan niet meer uit hoor!

♥ Geef mij een tijdschrift, een leuk kleurtje nagellak en mijn laptop. Ik lak mijn nagels terwijl ik lees of een leuk Youtubefilmpje bekijk. Het lakken duurt dan niet meer zo lang en alle laagjes drogen prima. Ik vermaak me op en top!

IMG_5135

♥ Een lekker ruikend geurtje kan mijn spieren soms helemaal laten ontspannen. Gewoon even opspuiten, lekker op bed liggen en genieten van de rust. Ik slaap vaak ook eventjes en kom dan weer herboren terug. Vaak ben ik al vanaf half 5 à 5 uur ’s ochtends op omdat de jongste dan niet meer wil slapen, dus dan is een powernap heerlijk!

♥ Muziek luisteren! Even helemaal wegzinken in feng shui klanken brengt me tot rust. Ik heb een favoriete, misschien wel zweverige, cd die ik graag draai en die heel veel geluiden bevat waar mijn geest rustig van wordt en weer helemaal oplaadt. Fijn!

♥ Op de bank met een boek of een leuke Netflixserie is echt hemels. Helemaal als ik ook nog eens ben voorzien van een kommetje chocolademuesli met havermelk, een warme kruik en een goed kussen in mijn rug.

♥ Misschien niet helemaal een momentje voor mij alleen, maar wat voor mij ook ultiem ontspannen is, is het knuffelen met Winne op de bank na het eten. Ik heb dan vaak last van mijn rug en ga dan linea recta op de bank liggen om alles even te laten ontspannen. Zodra Winne mij dan in het vizier heeft, komt hij er met dikke pretoogjes en een grote glimlach aangerend en klimt zo – hoppa!- over mijn benen heen en gaat achter mijn rug zitten met zijn zachte peutervoetjes. Daarna wordt het vaak een grote kroelsessie waarin we wat afgieren, knuffelen en kusjes aan elkaar geven. Wat een gouden moment! Echt even tijd om met mijn kleine boekemantsje (even een Fries woord ertussen, haha) één te zijn.

Wat is jouw ultieme tijd-voor-jezelf-moment?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.