Flowstyle | 'Ik wil net zoals jou zijn'

Home » Flowstyle | 'Ik wil net zoals jou zijn'

Be true to who you are

‘Ik wil net zoals jou zijn’. Dat is een gedachte die bij iedereen denk ik wel eens opkomt als ze een persoon zien die – op het eerste gezicht – het meest fantastische leven leidt en geweldig uitziet. Ik merk dat veel jonge meiden, maar ook twintigers en dertigers hier mee bezig zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel eens een inspirerend persoon tegenkom en zou willen dat ik net iets meer zoals diegene zou kunnen zijn. Maar waar komt die behoefte vandaan? Heeft het met zelfvertrouwen te maken?

Beyonce, Alexa Chung of die prachtige blogger Kenza. Het zijn stuk voor stuk prachtige vrouwen om te zien. Inspireren ze ons of willen we net zoals hen zijn? Waar het op neerkomt is dat we als mens graag geaccepteerd willen worden. En bij bekende, succesvolle mensen lijkt het er op dat deze mensen meer dan geaccepteerd zijn, omdat ze een leven leiden waarbij iedereen naar hun opkijkt. Het lijkt alsof je meer waardering ontvangt als mens, als je iets doet waarmee je uitsteekt boven de anderen. De een zingt, de ander is een succesvolle sporter en de ander kan leven van haar blog. Kwaliteiten waar je behoorlijk jaloers op zou kunnen worden. ‘Dat wil ik ook’! Toch zou je je kunnen afvragen of deze mensen nou zoveel cooler, leuker en geaccepteerder zijn dan jijzelf. Want heeft iedereen niet zijn eigen kwaliteiten en is een ‘normaal’ leven ook niet prima?

Ik denk zelf dat het teveel (op)kijken naar personen die het leven leiden dat jij zou willen, je nooit tevreden gaat maken. Als ik altijd zou kijken en verlangen naar de eigenschappen, uiterlijke kenmerken of talenten van personen die mij inspireren, kan ik doodongelukkig worden. Want om al die ‘geweldige’ eigenschappen over te gaan nemen, lijkt me ontzettend moeilijk en onbereikbaar. Stop deze tijd liever in jezelf en kijk waar jouw eigen talenten zitten. Niet hoe je meer op die ander kunt lijken, maar wat maak jou ‘jou’? Inspiratie kan  trouwens nooit kwaad! Als jij een persoon heel inspirerend vindt, laat het dan ook bij inspiratie. Dit klinkt heel stom, maar iemand willen zijn of je laten inspireren door iemand, is een groot verschil. Voorbeeld: als jij verlegen bent en je kijkt op naar een grote artiest die zingt, danst en goed communicatief vaardig is, dan zou je kunnen denken of willen net zoals haar te zijn. Maar als je je laat inspireren door deze artiest, dan kun je een stukje zelfverzekerdheid van die persoon meenemen. Laat het dan een inspiratie of kracht zijn om jezelf te laten zien, je eigen talenten te ontwikkelen en daar goed in te worden. Want daar gaat het naar mijn idee om; vind je eigen kracht en vind jezelf!

Laat je vooral inspireren door mensen om je dromen waar te kunnen maken en jezelf te ontwikkelen. Vind jezelf zodat je je eigen persoonlijkheid en uiterlijk accepteert. Want hoe cliché het ook mag klinken; in ieder persoon zit een talent en mooie eigenschappen, waar anderen zich misschien wel door laten inspireren!

Ik ben heel benieuwd wat jou uniek maakt. Welk talent of mooie eigenschap heb jij? Wees vooral niet bang om arrogant gevonden te worden, want jezelf kennen en op waarde schatten is heel belangrijk.

Handwritten liefs liset

Note: deze rubriek heet Flowstyle, niet omdat het een soort dansvorm is, maar meer omdat ik graag wil dat mensen lekker ‘flowen’ door deze artikelen :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.