New in | UGG Australia short classic chestnut

Home » New in | UGG Australia short classic chestnut

UGG Australia classic short chestnut review 5

De vakantie is bijna afgelopen en ook het zonnetje begint zich verdacht veel achter de wolken te verstoppen. Een paar dagen geleden voelde het zelfs als een waaierig herfstdag! Ook al zijn de temperaturen nog redelijk zacht, de echte zomer lijkt haast te zijn verdwenen. Ik krijg bijna alweer zin in het najaar! Daarom was ik ook extra blij met mijn nieuwe winterlaarzen. Ze komen met dat frisse weer goed van pas en zeker als het straks weer een stuk kouder gaat worden, zijn dit de beste warmhoudertjes. Ik laat ze aan je zien!

UGG Australia classic short chestnut review 1

Ontstaan UGG Australia

UGG Australia bestaat sinds 1978. In deze tijd kwam Brian Smith in Zuid-Californië aan met een zak vol sheepskin laarzen en vol hoop. Hij hield van het gevoel van sheepskin en was ervan overtuigd dat de rest van de wereld die liefde ooit zou delen. De stranden van Zuid-Californië waren sinds jaar en dag het epicentrum van een ontspannen, casual levenswijze, een levenswijze waarvan Brian dacht dat ze perfect bij zijn merk zou passen. Dus stichtte hij het merk UGG en begon hij sheepskin laarzen te verkopen. Halverwege de jaren tachtig was het merk UGG uitgegroeid tot het symbool van de ontspannen cultuur van Zuid-Californië. UGG-laarzen werden niet langer alleen op het strand gedragen, maar ze begonnen overal te verschijnen, in dorpen en in steden en in elke laag van de maatschappij.

In 2000 waren de sheepskin laarzen van UGG voor het eerst te zien tijdens Oprah’s Favorite Things®, waar Oprah nadrukkelijk verklaarde dat ze ‘hééééélemaal weg was van haar UGG-laarzen’. Dat bracht de bal aan het rollen en zo is UGG Australia een bekend begrip geworden. Overal ter wereld!

UGG Australia classic short chestnut review 2 UGG Australia classic short chestnut review 3

De verpakking

De UGG’s bestelde ik online en komen in een mooie, camelkleurige doos. Omdat er momenteel zoveel neppe UGG’s circuleren, zit er een echtheidscerticaat met watermerk in de doos. Zo ben je er van verzekerd dat het de real deal UGG’s zijn, gemaakt van echt schapenwol en met de meeste zorg vervaardigd.

UGG Australia classic short chestnut review 4

UGG Australia classic short chestnut review 7(2)

Short Classic

En dit zijn ze dan! Ik heb ze zeker een jaar of twee op het oog gehad, zo mooi vind ik ze. Dit is het model Short Classic, een halfhoge laars van schapenwol en -suede. Het voordeel van echte UGG’s is dat ze je voeten no matter what warm houden. Ik heb hiervoor namelijk het model Bailey Button gehad en zelfs met de meest koude temperaturen (zeg gerust -15 graden Celsius), heb jij warme voeten. Ik geloofde het hiervoor ook niet, maar voor de vrieskou zijn dit de toppers onder de toppers. Ik koos ze in de kleur Chestnut, een warme camelkleur.

UGG Australia classic short chestnut collage review

UGG Australia classic short chestnut review 11

Hoe lopen ze?

UGG’s hebben geen voorgevormd voetbed, maar zijn plat. Wel zit er heel veel fluffy wol aan de binnenkant waardoor het vachtje naar de vorm van je voet gaat staan. Ze lopen heerlijk zacht, het zijn wat dat betreft net pantoffeltjes! Qua maat heb ik mijn eigen maat aangehouden. Eerst dacht ik nog dat ze iets te klein waren, maar dat komt doordat de wol nog heel erg pluizig is. Als je er een dagje in loopt, is het meeste wol al aan de kant ‘gedrukt’ waardoor je voet meer ruimte heeft. Zelf draag ik de laarzen het liefste met een pantysokje, omdat als je katoenen sokken erin draagt, je voeten veel te warm worden. Maar dat is natuurlijk persoonlijk! Pas wel even op met regen, want dan komen er vlekken in je UGG’s. Ik heb daarom een UGG onderhoudssetje gekocht om ze mooi te houden. Die zijn er speciaal voor gemaakt.

UGG Australia classic short chestnut review outfit 13

Outfit

UGG’s draag ik het liefste simpel; een skinny jeans en een ruimvallende trui. Een mooie tas erbij en je relaxte/nonchalante look is compleet. Ik ben klaar voor de winter!

UGG Australia classic short chestnut review 15

Het model wat ik bestelde heet Short Classic in de kleur Chestnut, maar hij is ook nog in 6 andere kleuren te koop. UGG Australia schoenen en laarzen zijn te koop via hun officiële UGG Australia webshop en kosten €189,95.

Vind jij UGG’s ook zo lekker warm in de winter? Wat draag jij het liefste op koude dagen? 

Handwritten dislaimer groot liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.