Meet STYLIGHT!

Home » Meet STYLIGHT!
Meet STYLIGHT!

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.34.22Ken je STYLIGHT al? Het is voor mij een nieuwe ontdekking op fashion gebied. Hoewel ik er nog maar net kennis van heb genomen, kan ik je nu al vertellen dat ik enthousiast ben! Toen ik over STYLIGHT hoorde, ben ik – nieuwsgierig aagje dat ik ben – gelijk op hun site gaan kijken. De site ziet er prachtig uit en hield mijn aandacht vast, maar ik wist nog niet echt wat ik kon verwachten. Na wat speurwerk, had ik hem door!

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.35.47

STYLIGHT is een modecommunicaty waar – zoals ze het zelf beschrijven – de lekkerste fashiontaartjes gebakken worden. Er staan o.a. fashionartikelen op zoals accessoires, schoenen en kleding, van meer dan 4000 merken, uit meer dan 100 online shops. Hier is een hele mooie selectie gemaakt van de vele webshops die het internet aanbiedt. STYLIGHT selecteert de meest fashionable items voor je. Zo kun je lekker rondsnuffelen naar al het moois wat voorbij komt.

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.35.22

Maar dat is niet het enige wat je kunt doen op STYLIGHT. Samen met andere fashion lovers uit heel Europa kun je fashion-items ‘hearten’. Het heeft wel wat weg van Weheartit (waar je inspiratiefoto’s die je mooi vindt, ‘heart’), maar in het geval van STYLIGHT ‘heart’ je items die je in webshops kunt kopen. Hiermee kun je een moodboard aanmaken, zodat je een soort persoonlijke wishlist samenstelt. Ik vind dit zelf heel handig als je op zoek bent naar inspiratie en je ook gelijk kunt zien waar je het desbetreffende artikel kunt kopen.

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.30.16

Dit is een voorbeeld van mijn eigen STYLIGHT board. Ik heb zoals je ziet al heel wat fashionable items voorbij zien komen, die ik een warm ‘hartje’ heb toegekend. Daarna kun je ze samenstellen in een overzicht die je ook een naam kunt geven. In mijn geval heb ik hem – heel toepasselijk – ‘my favorite items’ genoemd. Wat ook erg leuk is dat je quotes, muziek en blogposts kunt toevoegen. Zo krijgt je board echt een persoonlijk tintje!

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.34.39Daarnaast vind ik het leuke aan STYLIGHT dat je ‘stiekem’ mee kunt kijken naar wat andere fashionfreaks leuk vinden. Ze posten foto’s van hun daily outfits en waar je (soort)gelijke items kunt kopen. Want die zitten er immers direct aan vastgeplakt! Superhandig!

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.33.35Even kort op een rijtje!

1. Wat kan ik ermee:

  • Fashioninspiratie opdoen en gelijk kunnen zien bij welke webshops je deze items kunt kopen.
  • De fashionboards van andere (populaire) gebruikers bekijken en ‘hearten’
  • Zelf een board aanmaken met je favoriete fashionitems, muziek, quotes en blogposts.
  • Je boards delen via Social media zoals Facebook en Twitter.

2. Hoe onderscheid het zich van andere community’s?

  • STYLIGHT laat direct zien waar je favoriete fashionitems te koop zijn. Als je een item aanklikt, kun je hem ‘hearten’, maar ook klikken op ‘naar webshop’.
  • Verder is het een community die wel wat lijkt op Weheartit en Pinterest. Je maakt een board aan met favorieten en kunt onderling elkaars boards bekijken.

Wat vind ik ervan?

  • Ik vind het een goede toevoeging aan de al bestaande community websites. Wat ik het leuke van STYLIGHT vind, is dat je op een simpele manier inspiratie op kunt doen en direct je favorieten kunt kopen als je dat wilt. Het enige nadeel vind ik dat het even uitzoeken is hoe het concept van STYLIGHT werkt en hoe in elkaar zit. Ook zijn de items waar je uit kan kiezen niet oneindig, maar dat is opzich logisch omdat STYLIGHT alleen samenwerkt met webshops die iets toevoegen aan het fashiongevoel.

Schermafbeelding 2013-02-03 om 13.33.56

Wil je mijn board bekijken en ‘hearten’? Ga dan naar STYLIGHT en voeg me toe onder de naam ‘Beautydagboek’.

Ben jij al bekend met STYLIGHT? Wat vind je ervan? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.