Een grote fashion favoriet: de Nike Huarache sneaker

Home » Een grote fashion favoriet: de Nike Huarache sneaker

Nike Huarache

Ik ben altijd een sneakermeisje geweest. Al vanaf dat ik een kind was, vond ik het heerlijk om op gympies te lopen en als tiener kwamen daar mijn eerste echte sneakers bij. Ik begon met Adidas Superstars, ging daarna een tijdje over naar de Converse All Stars en al snel werd mijn collectie steeds groter. Vans waren ook niet meer weg te denken uit mijn schoenencollectie en ook een paar witte Nike Air Force 1 kwamen erbij. Nu heb ik (inmiddels) een klassiek paar Nikes op het oog; de Nike Huarache sneaker!

 Oorsprong Nike Huarache

Misschien is het wel leuk om te weten dat oorspronkelijk de Nike Huarache ontwikkelt is voor renners. Maar net zoals de Nike Flyknit, Flywire en Air werden deze schoenen al snel omarmt door sneakerliefhebbers. Ze zijn dus multifunctioneel; geschikt om te hardlopen, maar ook om er mee rond te lopen in je vrije tijd!

Het grappige is dat de Huarache’s geïnspireerd zijn op Zuid-Amerikaanse sandalen en waterski-schoenen(!) en het was één van Nike’s eerste pogingen om een schoen zo te maken dat het puur zijn functie nastreefde. Geen poespas en geen onnodige details, maar een lichte schoen zodat een atleet er optimaal mee kon presteren. Nike ging zelfs zo ver dat ze besloten om de geliefde Nike Swoosh weg te laten. Iets wat natuurlijk zeer zeldzaam was in die tijd.

Omdat de Nike Huarache zo ontzettend populair bleek na meer dan 20 jaar, besloot Nike twee modellen te herintroduceren; de Air Flight Huarache en de (meer bekende) Air Huarache Trainer. En zo is de Huarache nu eigelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld!

En wist je dat de Nike Huarache zelfs ieder jaar het best verkopende paar sneakers is van Nike?

Waarom zijn het klassiekers en hoe combineer je ze?

Natuurlijk denk je bij Nike klassiekers gelijk aan de Nike Air Force 1 of de Nike Air Max, maar ik moet zeggen dat ik de Nike Air Huarache hier ook onder kan scharen. Ze passen precies in de trend van sportsneakers die momenteel heerst. Ze zijn vrij grof qua detail en dat maakt ze extra leuk.

Zelf vind ik het zo tof dat ze te koop zijn in de meeste geweldige kleurcombinaties! Mijn favoriete kleuren zijn babyblauw, oudroze en lichtbeige. Prachtige pastelkleuren die de schoen net even wat vrouwelijker maken. Zo staan ze niet verkeerd onder een skinny jeans met een oversizede gebreide trui of kun je ze heel leuk dragen onder een leuk jurkje of rokje. Hartstikke hip!

Ik heb zelf nog geen paar Huarache’s, maar ik zou ze echt heel graag aan mijn sneakercollectie toevoegen!

Wat vind jij van de Nike Huarache? Zou jij ze dragen of heb jij al een paar?

Liefs Liset

Dit is een samenwerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.