D.I.Y. Cupcakes bakken

Home » D.I.Y. Cupcakes bakken
D.I.Y. Cupcakes bakken

IMG_4394

Mjammie! Cupcakes bakken vind ik het lekkerste en het makkelijkste om te maken. Je kunt ze bakken naar eigen recept of heel simpel een kant-en-klaar pakje kopen, waar je nog wat verse ingrediënten bij moet gooien. Ik laat je vandaag zien hoe ik deze lekkere cupcakes heb gemaakt!

IMG_4366

Als ik iets ga koken of bakken, zet ik eerst alle benodigdheden bij elkaar om te kijken of ik alles wel in huis heb. Want stel je voor, je zit net lekker in je kom te roeren, mis je net dat zakje vanillesuiker. Bummer! Kun je eerst weer naar de winkel lopen..en dat wil je natuurlijk niet!

IMG_4368

Ik heb dit keer gekozen voor een pakje van Dr. Oetker waar een complete meelmix al inzit. Daarnaast heb ik papieren cupcakehoudertjes van de Action gekocht. Voor de versiering heb ik twee leuke strooibussen bij de Xenos gehaald, vol met hartjes, rondjes, sterretjes en noem het maar op! Om de cupcakes van een lekker smaakje te voorzien gebruik ik citroenaroma. Deze had ik gelukkig nog over van een andere keer cupcakes bakken

IMG_4369

Wat je nog vers erbij moet kopen, zijn eieren en boter (margarine).

IMG_4374

Dan kan nu het feestje beginnen! Gooi de kant-en-klare mix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren en een beetje melk in.

IMG_4377

Mix dit tot een klontvrij beslag.

IMG_4375

Zelf hou ik erg van citroencake, dus giet ik er nog een beetje citroenaroma bij in voor een lekkere, frisse smaak. Je kunt natuurlijk ieder aroma toevoegen, het is maar net wat je lekker vindt!

IMG_4379

Als je ook het aroma hebt toegevoegd is je beslag klaar om het in de cakevormpjes te gieten. Als je papiertjes gaat gebruiken, is het erg handig om ze in een cupcakeblik te zetten, zodat ze een mooie ronde vorm krijgen. Doe je dit niet, dan gaan je cupcakes een heel  eigen leven leiden en daar zit je niet op te wachten!

IMG_4381

Tijd om de cupcakes in de oven te gooien! In 20 tot 25 minuten bakken is het klusje geklaard en kun je even lekker op de bank neerploffen.

IMG_4382

Trrrrriiiiiiinnngg! Je kunt nu de cakejes uit de oven halen en ze af laten koelen om ze daarna mooi te versieren.

IMG_4393

Pak je strooibus erbij en sprinkel er maar op los. Wees niet te zuinig met je decoratie, want het ziet er zo ontzettend leuk en vrolijk uit!

IMG_4394

Bon appetit!

Sidenote: ik ben geen expert in cupcakes bakken en ik weet dat er veel mooiere en creatievere cupcakes bestaan, maar voor de simpele en makkelijke bakster is dit ideaal. Toch?

Bak jij wel eens lekkere cupcakes? Versier jij ze ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published.