Serena’s Stijlgids

Home » Serena’s Stijlgids

Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 1

Afgelopen zomer bestelde ik het eerste boek van Serena Verbon. Eén van Neerlands grootste beautybloggers. Natuurlijk volg ik Serena haar blog Beautylab al een tijdje en vind ik vooral haar DIY’s en beautyreviews het leukste om te lezen. Ze geeft veel extra informatie en daar hou ik van! Ik was dan ook erg benieuwd naar haar boek en ik vertel je wat ik er van vind.

Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 2 Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 3

Als ik het boek in mijn handen heb, wordt ik er al gelijk vrolijk van. De kaft en de binnenkant van het boek zien er heel prikkelend uit om verder te bladeren. De foto’s zijn kleurrijk en creatief opgesteld en doet het zeker goed op menig koffietafeltje. Een lust voor het oog!Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 4

Als ik het boek verder opensla, krijg ik als eerste de inhoudsopgave en een inleiding te zien. Hier verteld Serena hoe haar de creativiteit met de paplepel is ingegoten door haar moeder. Zij breide truitjes of was in de weer met het maken van gordijnen voor de babykamer. Natuurlijk kennen we haar moeder allemaal wel doordat ze met enige regelmaat voorbij komt op haar dochters blog. Is het niet met lekker eten, dan is het wel met haar heerlijk, geurende soymelts die ze verkoopt in haar eigen webshop. Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 5 Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 6

Wat ik vooral merk aan het boek is dat het makkelijk wegleest. Het is niet een aaneen gesloten verhaal, maar het zijn allemaal kleine artikeltjes met tips en tricks. Onderwerpen als beauty, bath & body, fashion, interieur, food en travel komen voorbij.

Mijn interesses liggen vooral bij de beauty-, interieur- en foodhoofdstukken en zijn erg leuk om door te lezen. Lekkere recepten die voorbij komen, tips voor leuke DIY-projecten en natuurlijk haartips, hoe doe je je wenkbrauwen en wat zijn haar ultieme beautyfavorieten. Het is net alsof ik een groot vakantieboek in mijn handen heb, met allemaal leuke dingen om uit te proberen in de vakantie.

Het hoofdstuk over fashion – waar ik anders altijd heel enthousiast van wordt – spreekt me in dit geval niet zo heel erg aan. Fashion is iets heel persoonlijks en iedereen heeft daarin haar of zijn eigen smaak. Serena’s stijl past niet bij mijn persoonlijke smaak en daarom trekt het me denk ik ook minder. Wel vind ik de drie-kleurenregel heel goed bedacht. Deze ‘regel’ wordt vaak in de fashionindustrie toegepast en betekent dat je in je outfit maximaal drie kleuren gebruikt. Zo blijft het in balans en oogt het geheel rustig.

Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 7 Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 8 Serena's Stijlgids blogger Serena Verbon review recensie 9

Serena’s Stijlgids is echt een heel leuk boek om cadeau te geven (of te krijgen!) en om lekker ideetjes uit op te doen. Je wordt hoe dan ook hartstikke vrolijk van alle gekleurde foto’s en het leest prima weg. Gewoon om er af en toe eens in door te bladeren en een DIY-project of recept eruit te pikken. En als beautyliefhebber kun je je hart ophalen aan dit boek. Alhoewel de kans natuurlijk aanwezig is dat er al een hoop informatie in staat die jij als fervente Beautylablezer – of beautyblog verslaafde in het algemeen – al tot je genomen hebt.

Serena’s Stijlgids is te koop in de boekhandel voor €22,50.

Heb jij Serena’s Stijlgids al gelezen? Zou je het willen aanschaffen?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.