Wat te doen bij een oogontsteking?

Home » Wat te doen bij een oogontsteking?

ogen

Soms heb je van die momenten. Of het nu komt door make-up waar je allergisch op reageert of misschien is het veroorzaakt door een beautyproduct waar je niet tegen kan. Een oogontsteking is nooit leuk! Het doet zeer, het jeukt, het brandt. En misschien nog het meest vervelend voor meiden die van beauty houden; het niet kunnen dragen van make-up! Ik ben geen arts, maar vandaag geef ik je een aantal tips waarmee je een oogontsteking eventueel kunt voorkomen of sneller kan laten genezen. Lees gauw verder!

Wat is een oogontsteking eigenlijk? 

Een oogontsteking is een ontstekingsreactie binnenin of rondom het oog. Vaak wordt dit veroorzaakt door een bacterie of virus van buitenaf. Wanneer je geen goede weerstand hebt, ben je vatbaarder voor virussen en bacteriën. De bacterie of het virus kan dan gemakkelijk binnendringen in je lichaam en zo een oogontsteking veroorzaken.

Waar kun je een oogontsteking aan herkennen?

♡ Hoge Koorts

♡ Troebel zicht

♡ Vastgeplakt oog

♡ Pus in de ooghoeken

♡ Moeite met knipperen

♡ Veel zweten

Wat te doen bij oogontsteking

Het is een oud gezegde, maar voorkomen is beter dan genezen! Ik geef je een aantal tips om bacterievorming (en daarmee een oogontsteking) te voorkomen:

Door langdurig achter de computer te werken, je in een rokerige/stoffige omgeving te bevinden of veelvuldig met je ogen te knijpen kun je een oogontsteking uitlokken. Als je hier gevoelig voor bent, kun je hier het beste een beetje voorzichtig mee zijn.

Breng altijd met schone handen je make-up aan. Was ze voordat je je make-up gaat aanbrengen. Zo breng je geen bacteriën over die je ergens anders hebt opgelopen.

Maak je make-upkwasten regelmatig schoon! Je ziet het misschien niet, maar hier groeien bacteriën razendsnel in omdat ze iedere dag in aanraking komen met schilfers en vetten die je huid afgeven.

Als je van jezelf al droge ogen hebt, kun je eerder last hebben van geïrriteerde ogen en daarmee ook eerder een oogontsteking oplopen. Je zou bij droge ogen wat druppels van de drogist kunnen halen, om ze goed vochtig te houden.

tumblr_mht56xhmlo1r3iqwxo1_1280_large
De naturel look is ook mooi! Vermijd je ogen en kies voor mooie, volle wenkbrauwen en een ‘my-lips-but-better’ kleurtje op je lippen.
Heb je al een oogontsteking?

Als je oogontsteking al gaande is, is het belangrijk om veel water te drinken. Zo breng je mogelijke koorts omlaag en help je je lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Het beste is om geen make-up te dragen. Zo krijgt je oog kans om te genezen en geen verdere irritaties op te lopen.

Wil je toch graag make-up dragen, omdat je je anders niet zeker voelt, let dan op de hygiëne! Slijp je oogpotlood direct na gebruik op je ontstoken oog en maak ook je kwast schoon voordat je die op je andere, gezonde oog gebruikt. Doe je dit niet, dan kan je de ontsteking ook op je andere oog overbrengen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt!

Maak alleen je lippen en wenkbrauwen op, dit zorgt voor een sprekende blik en is toch verzorgd. Zo kan je oog rustig genezen.

Draag een zonnebril! Niemand die ziet dat je oog dik of geïrriteerd is en het staat hip!

En als laatste, mocht je echt veel last hebben van je oog: ga naar de huisarts! Deze kan je ontstekingsremmers voorschrijven of pijnstillers zodat je er minder last van hebt. Daarnaast kan het ook duiden op hooikoorts, misschien heb je er nooit eerder last van gehad, maar het kan spontaan ontstaan.

Heb jij wel eens last van een ontstoken oog? Draag je dan wel of juist geen make-up?

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.