Waarom concealer mijn grootste vriend is

Home » Waarom concealer mijn grootste vriend is

IMG_3437

Echt waar, concealer is voor mij het meest gebruikte en meest veelzijdige product uit mijn make-uptasje. Ik kan er werkelijk waar niet zonder! Je hebt ze in dure en goedkope varianten en in vloeibare en in vaste vorm. Ja ja, dit artikel gaat volledig over concealer!

Wanneer ben ik begonnen met het gebruiken van concealer? Nou, ik zal je vertellen dat ik vroeger mijn foundation als concealer gebruikte. Dit was zo rond mijn 17de toen ik voor het eerst in een tijdschrift las dat je foundation best alleen onder je ogen en plaatselijk op plekjes kon gebruiken. Daarvoor gebruikte ik haast geen make-up, ook geen mascara om eerlijk te zijn.  Voor een ‘frisse blik’ zou dit superhandig zijn – aldus het blad. Dus zo begon ik mijn eerste Clinique foundation onder mijn ogen aan te brengen. Wist ik veel dat er ook concealer bestond!

Toen ik wederom in een tijdschrift over concealer geïnformeerd werd – het was nog echt het tijdschriftentijdperk – en dat je het beste een tint lichter dan je eigen huidskleur kon aanschaffen, was ik gelijk geïnteresseerd. Want ja, die wakkere blik wil je natuurlijk iedere dag!

Zo ging ik naar de parfumerie en liet me daar een goede kleur aanmeten. Het werd de Clinique Airbrush concealer in de kleur 01 Fair. Een prima tint die ik heel graag draag. Het fijne aan deze concealer is dat hij vloeibaar is en dat hij uit een soort pennetje met kwast komt. Daardoor is hij ontzettend makkelijk aan te brengen en kun je hem met je vingers inkloppen voor een natuurlijk resultaat. Ik was verkocht! Ik heb deze dan ook jarenlang gedragen omdat hij mijn huid niet irriteerde en fijn was voor mijn droge huid. Totdat ik goedkopere varianten tegenkwam zoals de Rimmel Wake me up vloeibare concealer en de Miss Sporty Perfect Stay liquid concealer. Deze werken net zo fijn en zijn heel erg geschikt voor de gevoelige en droge huidjes onder ons.

img_9451

Natuurlijk heb ik veel meer geprobeerd, ook concealer in stift- en vaste vorm. En laat ik zeggen dat ik daar géén groot fan van ben. Voor mijn droge huid is concealer in een potje geen succes. Fijne lijntjes worden extra benadrukt en het ziet er extra droog uit. Ook in stiftvorm ligt het te dik op mijn huid en voelt dat als een enorme plakkaat. Een vloeibare concealer geeft naar mijn idee een veel natuurlijker resultaat. En als de dekking goed is, geeft het je een instant frisse blik!

Echt waar, als ik geen concealer gebruik, dan lijkt ik gewoon een stuk vermoeider, ouder en grauwer. Iets waar ik absoluut niet blij van word. Ik hoeft echt geen dikke lagen make-up op voordat ik deur uitga, maar ik wil wel héél graag een likje concealer onder mijn ogen aanbrengen om goed voor de dag te komen, haha.

miss-sporty-stay-perfect-liquid-concealer-001-light-review-12

En kijk dan, dit verschil maakt toch alles duidelijk waarom ik maar al te graag concealer gebruik :).

Gebruik jij graag concealer?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.