Tips voor een stralende huid bij warm weer

Home » Tips voor een stralende huid bij warm weer

Stralende huid

De temperatuur is momenteel heerlijk warm en we gaan allemaal massaal naar buiten. De zonnebrillen gaan weer op en strandtenten lopen vol. Dat we weer wat zonlicht op onze huid krijgen, betekent ook dat we onze beautyproducten enigszins moeten aanpassen. Denk hierbij aan je gezichtsverzorging of bijvoorbeeld de zonnebrandcrème. Ik geef je een paar tips voor een verzorgd voorjaar!

Crème “light”

Je zou verwachten dat je door de warmte in de zomer een droge huid krijgt, maar dit gebeurt juist in de winter. Volle crèmes doen het goed in de winter, maar die kunnen nu de deur uit. Het is tijd om plaats te maken voor een minder vette crème met een lichtere structuur. Denk hierbij aan een lotion of gel/crème. De meeste beautymerken verkopen gelukkig huidverzorging in meerdere varianten, dus je kunt gewoon de crème blijven gebruiken die je gewend bent, maar dan de lightversie ervan! Vergeet trouwens niet om een vochtinbrengende crème te gebruiken, want het is erg belangrijk dat je huid wel goed gehydrateerd blijft. Anders zou je last kunnen krijgen van een trekkerige huid en dat is niet wat je wil toch?

Sunscreen

Zonnebrandbruin

Men denkt vaak dat je met zonnebrand niet bruin wordt, maar dit gebeurt nog steeds, ook met factor 50. Het duurt misschien iets langer, maar je bent wel goed beschermd! Zonnebrandcrème zorgt er juist voor dat je toch een tintje krijgt, maar niet verbrand raakt. Daarom is ook het advies: smeren, smeren en nog eens smeren. Bij een volle dag zon zelfs het liefst elke twee uur, want vanaf dat moment is het echt tijd om weer bij te smeren. Je factor is dan als het ware uitgewerkt.

Ook is aan te raden om de eerste maanden te beginnen met een hoge factor. Je huid is dan nog niet gewend aan zoveel zonlicht en juist dan verbrand je snel. Ook voorkomt het huidveroudering en uitdroging. Eenmaal wat verder in de zomer is je huid alweer wat gewend aan het (felle) zonlicht en kun je een lagere factor gebruiken. Afhankelijk van je huidtype zou ik op zoek gaan naar een goede zonnebrandcrème. Er zijn verschillende merken die goede zonnebrand verkopen voor zowel de normale huid als voor de vette of juist gevoelige/droge huid.  Iedere huid heeft namelijk een andere verzorging nodig.

fietsen skeeleren

Voorjaarsactiviteiten

Je huid is met deze tips in ieder geval optimaal beschermd met dit stralende weer, maar is je telefoon dat ook? Fietsen, skaten en chillen op het strand. Zorg voor een passend hoesje die bestendig is tegen al jouw voorjaarsactiviteiten. Zoals een LG L90, één van de nieuwste smartphones van LG. Perfect om zonnige shots voor Instagram mee te maken. UPC komt gelukkig met steeds meer Wi-Fi-spots door heel Nederland. Dat betekent straks lekker internetten in het park. Een mooie hoes om je Samsung Tab 3 Lite en voilà: geen vuiltje dat ertussen komt.

En wie dan met dit weer spontaan een weekendje weg gaat, heeft in de auto altijd de telefoon bij de hand. Gebruik een smartphonehouder voor navigatie of voor de bijrijder om een filmpje te kijken. Met deze tips is één ding gegarandeerd: jouw voorjaar is geslaagd!

Pas jij ook je huidverzorging aan in de zomer? 

Handwritten

Leave a Reply

Your email address will not be published.