Smashbox Brow Tech wax in Dark Brown

Home » Smashbox Brow Tech wax in Dark Brown

Smashbox Brow Tech Dark Brown review 4

Hete studio’s, full HD-beeldkwaliteit en longlasting make-up. Smashbox is een merk dat haar oorsprong in Amerika vindt en waar hoogwaardige, kwalitatieve make-up een must is voor het gebruik in studio’s met warme lampen. Op het grote doek zie je alles 100 keer zo goed terug en als je iets niet wilt, is het wel uitgelopen of gesmolten make-up op je gezicht. Smashbox is gemaakt voor het witte doek, maar gelukkig kunnen wij als gewone burgers ook genieten van deze high-end cosmetica! Ik test vandaag de Brow Tech wax die je wenkbrauwen perfect laten zitten en ze van een kleurtje voorziet.


Smashbox Brow Tech Dark Brown review 2 Smashbox Brow Tech Dark Brown review 3

Smashbox Brow Tech wax

De Brow Tech wax zit in een zwarte, kartonnen verpakking met een ronde uitsparing aan de voorkant. Het ziet er strak en luxe uit. Geen poespas. I like it! Op de achterkant wordt als suggestie gegeven om de Angle Brow Brush #12 te gebruiken, maar naar mijn mening kan dat natuurlijk met ieder andere kwast die jij fijn vindt om je wenkbrauwen mee bij te tekenen.
Smashbox Brow Tech Dark Brown review 5

Smashbox geeft als tip om de lichte kleur van de twee poeders te gebruiken om je wenkbrauwen mee in te vullen en de donkerbruine kleur om ze bij te tekenen (de strakke lijntjes aan de buitenkant) en te definiëren. Daarna kun je je wenkbrauwen in toom houden door de neutrale wax aan te brengen.  Smashbox Brow Tech Dark Brown review 6

In het potje zit een kleurloze wax en twee kleuren om je wenkbrauwen mee aan te zetten. Een donkerbruine en een taupekleur. Ze zijn beide koel van kleur en dat vind ik wel zo fijn! Als je je wenkbrauwen namelijk te ‘warm’ inkleurt (bijvoorbeeld met een rode ondertoon) dan staat dat al gauw onnatuurlijk. En dat is niet wat je wil!

Smashbox Brow Tech Dark Brown review 11

De wax is bedoelt om je wenkbrauwen te temmen en ze in bedwang te houden. Zoals je ziet is hij neutraal van kleur, maar als je zwarte wenkbrauwhaartjes hebt (net als ik), dan kan het een witte waas achterlaten. Gelukkig is dit zo opgelost door het goed te verdelen en ‘uit te kammen’.

Smashbox Brow Tech Dark Brown review 9

Okee, testen maar! Ik kam mijn wenkbrauwen door met een spooly (wenkbrauw- en/of mascaraborsteltje) en breng daarna de wax aan.

Smashbox Brow Tech Dark Brown review10

Het is even wennen, maar door de wax plakken mijn lange wenkbrauwhaartjes aan elkaar vast. Fijn! Ze springen niet meer elke kant op, maar blijven lekker bij elkaar zitten. Af en toe piept er nog wel eens een krulhaartje naar boven, maar dat komt omdat mijn haartjes echt extreem lang zijn. Niet leuk! Toch doet deze wax het voor mijn wilde wenkbrauwen vrij goed!

Smashbox Brow Tech Dark Brown review swatch 7

Oké, laten we mijn wenkbrauwen gaan inkleuren! De bovenste kleur is het meest geschikt voor blondines, maar de onderste, donkere kleur bruin is perfect voor mijn wenkbrauwen. Hoewel deze kleur bruin is en mijn wenbrauwhaartjes zwart zijn, is het toch goed om met een donkerbruine kleur te gaan invullen. Zo blijven je wenkbrauwen iets zachter qua uitstraling.
Smashbox Brow Tech Dark Brown review 8

Links op de foto is mijn wenkbrauw puur natuur en rechts zie je dat hij bijgetekend is. Het is misschien subtiel, maar ik zie wel degelijk verschil! Mijn wenkbrauwen zien er een stuk strakker uit en ik vind ze ook mooier tot hun recht komen. Het oogt gewoon een stuk netter!

Conclusie

De Smashbox Brow Tech wax is een handig product. Er zit een wax in die je wenkbrauwen in model houden en er zitten twee kleuren poeder in die geschikt zijn om je wenkbrauwen op een natuurlijke manier bij te tekenen. De donkerste kleur bruin past perfect bij mijn wenkbrauwen en ik denk dat ik vaker mijn wenkbrauwen iets bij zal tekenen. Niet altijd, want ik moet er nog best wel aan wennen, maar ik vind het voor foto’s en video’s wel erg mooi! Het is een kwalitatief goed product die doet waar het voor is bedoelt. Ennuh…ik voel me wel speciaal hoor met deze high-end make-up die normaal gesproken alleen in de studio’s gebruikt wordt. Ik ben tevreden!

Smashbox Brow Tech wax is in vijf verschillende kleurstellingen te koop, zodat de juiste kleur er altijd voor je bij zit. Smashbox is exclusief te koop bij Douglas en de Brow Tech wax kost €22,50.

Wat gebruik jij om je wenkbrauwen in model te houden en bij te tekenen? 

Handwritten dislaimer groot liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.