Review | Rituals Poème D’Azar eau de parfum

Home » Review | Rituals Poème D’Azar eau de parfum

Rituals Poème D'Azar eau de parfum

Zoete vruchten, warme kruiden en koude winternachten. Met de nieuwe Rituals Poème D’Azar eau de parfum creëert Rituals een geur die perfect is voor de herfstige en frisse winterdagen. Nadat ik afgelopen maand kennis had gemaakt met de hele Ritual of Yalda collectie, was ik ook benieuwd naar het limited edition winter parfum geworden.

Rituals Poème D'Azar eau de parfum

Rituals Poème D'Azar eau de parfum

Rituals Poème D’Azar eau de parfum

Het Rituals Poème D’Azar eau de parfum is gecreëerd door ’s werelds beste parfumeurs en geïnspireerd op hun reizen naar het Verre Oosten en in het speciaal op de oude Perzische traditie van Yalda.

Tijdens deze traditie wordt er in de Yalda-nacht (kortste dag van het jaar) watermeloen, granaatappel en vijgen geserveerd die extra energie geven voor de koude en donkere wintermaanden. Op deze avond worden er gedichten van Hafez – een 14e eeuwse Perzische, lyrische dichter – gelezen en voorgedragen en wordt er gedanst op muziek. Erg mooi!

De geur Poème D’Azar is vrouwelijk en bevat boventonen van luxe Iriswortel die zich vermengen met het hart van de delicate Granaatappel en aardse Tonkaboon. Samen vormt dit zich tot een harmonieuze poederachtige houtgeur, met invloeden van warme, zoete vruchten.

Rituals Poème D'Azar eau de parfum review

Verpakking

Echt waar, de verpakking en flacon zien er geweldig uit. Je ziet duidelijk dat er een oosterse touch in verwerkt zit en dat je eigenlijk al kunt verwachten dat hier een zwoele, kruidige geur in zit. Tenminste, zo komt het bij mij direct over.

De ronde doos die is bedrukt met indigoblauwe en glinsterende dieprode tinten is adembenemend. Hoe mooi is het om deze cadeau te doen? Ik weet zeker dat je hier indruk mee maakt. Maak je de doos open, dan komt er een rechthoekige flacon tevoorschijn met houten dop en goudkleurig embleem. Luxe!

Rituals Poème D'Azar eau de parfum review

De geur 

Een geur beschrijven is natuurlijk erg moeilijk, maar wat ik ervaar als ik hem opbreng, is dat hij fris begint door de granaatappel. Hierna wordt hij steeds warmer door de tonkaboon en ontwikkelt het zich tot een vrouwelijke, volwassen geur. Hij is een tikkeltje zoet, maar vooral warm van geur. Al met al kan ik het parfum omschrijven als een vrouwelijke, luxe geur die delicaat fris/zoet is en eindigt met een zwoele, warme toon.

Als je houdt van Yves Saint Laurent Black Opium Nuit Blanche eau de parfum, dan weet ik zeker dat je deze ook lekker vindt!

Rituals Poème D'Azar eau de parfum review

Prijs en verkrijgbaarheid

Rituals Poème D’Azar eau de parfum (50 ml) is vanaf 1 oktober 2018 te koop voor €39,-. Een mooie prijs voor zo’n geur. Je kunt hem aanschaffen in de Rituals winkels, maar ook in hun webshop.

Zou Rituals Poème D’Azar eau de parfum een geur zijn die bij je past? Wat is jouw favoriete geur voor de winter? 

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.