Review | Personaliseer je huidverzorging met de nieuwe Clinique iD

Home » Review | Personaliseer je huidverzorging met de nieuwe Clinique iD

Clinique ID review

Clinique is het allereerste product waarmee ik kennis maakte toen mijn huid aangaf gevoelig te zijn. Het is daarom ook prachtig om te zien hoe het merk zich door de jaren heen blijft vernieuwen! Nu heeft Clinique net de Clinique iD gelanceerd waarmee je je eigen huidverzorging kunt samenstellen afgestemd op je huidtype en huidzorg. Je kunt kiezen uit wel 15 unieke combinaties. Ik laat je zien welke combinatie ik heb gekozen voor mijn droge en gevoelige huid!

Clinique ID review

Clinique ID review

Clinique iD 

Nog niet eerder heb ik een merk gezien die jou als gebruiker de gelegenheid geeft om je eigen huidverzorging samen te stellen. Clinique geeft namelijk de mogelijkheid om de perfecte verzorging zelf op maat te maken op basis van je huidtype en huidzorg.

Met de nieuwe, speciaal ontworpen verpakking kun je exact de juiste hoeveelheid per pompje creëren. Je krijgt 90% hydratatie en 10% geconcentreerde actieve werkstoffen in een aparte cartridge. Zo wordt het simpel en makkelijk om je huid zowel te verzorgen als te behandelen met Clinique iD.

En hoe fijn is het dat de producten uit de Clinique iD lijn geen ftalaten en parfum bevatten?

gepersonaliseerde huidverzorging

Clinique iD – Hoe werkt het precies?

Clinique iD werkt in principe heel simpel.  Je maakt eerst een keuze uit de drie Hydration Base opties en kiest daarna één van de vijf Active Cartridge Concentrates om je eigen, persoonlijke Clinique iD Custom Hydrator samen te stellen.

Even op een rijtje!

Clinique ID review

Clinique ID review

Stap 1

Kies een Hydration Base uit één van de drie volgende opties:

  • Dramatically Different™ Hydrating Jelly: Dit is een 100% transparante, lichtgewicht, olie-vrije water-jelly die hydrateert, de beschermende huidbarrière herstelt en de huid beschermt tegen dagelijkse blootstelling aan luchtvervuiling. Deze gloednieuwe, lichte en frisse waterachtige textuur is geschikt voor alle huidtypes.
  • Dramatically Different™ Oil-Free Gel: Je kunt dit omschrijven als een lichtgewicht, olie-vrije gel die een tekort aan vocht aanvult en de huid sterker maakt. Hij heeft een lichte, lotion-gel textuur die helpt de vettere huid in balans te brengen en verfrissen. Ideaal voor combinatie-, vette tot vette huidtypes.
  • Dramatically Different™ Moisturizing Lotion +: Deze heb ik zelf gekozen en zal ik wat uitgebreider omschrijven! Het is één van de meest geliefde Clinique formules en texturen ter wereld en vooral geschikt voor de zeer droge tot droge/gecombineerde huid.  Het is een zijdezachte, lichtgewicht lotion die makkelijk intrekt, het vochtpeil herstelt en de huid sterker maakt. Door het gebruik van Glycerine en Hyaluronzuur – dat vocht aantrekt en aan de huid bindt – hydrateert het je huid de hele dag. Ook versterkt het je huidbarrière en helpt om het goede, zoals vocht, binnen te houden en het slechte, zoals luchtvervuiling, buiten te houden. Dit met behulp van een mix van Sunflower Seed Cake, Barley Extract en Cucumber Fruit Extract. Het fijne is dat hij gemakkelijk door de huid opgenomen wordt en geen sporen achterlaat door de lichtgewicht, vetvrije formule.

gepersonaliseerde huidverzorging

Stap 2

Hierna kies dan je Active Cartridge Concentrate waarbij je uitgaat van je grootste huidzorg. Iedere cartidge bevat een hoog gehalte pure, geconcentreerde actieve ingrediënten die een speciale huidzorg behandelen.

Waar kun je uit kiezen?

  • Fatigue: Een oranje cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Taurine en andere actieve ingrediënten die de huid wakker maken en tekenen van vermoeidheid verminderen.
  • Lines & Wrinkles: Een paarse cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Wei Proteïne en andere actieve ingrediënten die de huid gladder en voller maken en lijntjes en rimpels opvullen.
  • Uneven Skin Tone: Een witte cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Japanese Angelica Root Extract en andere actieve ingrediënten die helpen om de teint egaler en helderder te maken.
  • Pores & Uneven Skin Texture: Een blauwe cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Alpha Hydroxy Acids en andere actieve werkstoffen die de zichtbaarheid van poriën reduceren en de huidstructuur zo verbeteren dat de huid frisser en helderder is.
  • Irritation: Een groene cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Lactobaccilus gist en andere actieve werkstoffen die de gevoelige huid kalmeren en verzachten.

Ik heb zelf dus gekozen voor de Irritation cartridge die verzachtend werkt voor de delicate, geïrriteerde of onrustige huid dankzij Lactobaccilus gist. Dit probiotisch gist helpt het natuurlijk weerstandsmechanisme van je huid verbeteren in de strijd tegen vijanden van buitenaf en helpt zo de huidconditie in balans houden. Daarnaast vermindert het de effecten van irritatie omdat het de huid kalmeert met White Leaf Tea Extract, Yeast Extract, Licorice Root Extract (Dipotassium Glycyrrhizate), Algae Extract (Hypnea Musciformis), Red Seaweed Extract (Gelidiella Acerosa Extract) en Phyosphingosine.

En als extraatje geeft het de energiegehalte van de huid een boost om zo het huideigen herstelmechanisme te ondersteunen met Caffeïne, Taurine, Polygonum Cuspidatum Root Extract en Saccharomyces Lysate Extract. Het belooft direct een gevoel van verzachting voor een gevoelige huid en na een week gebruik is irritatie gekalmeerd. Na het opmaken van een hele flacon zie je een vermindering van roodheid van de huid. Dat zijn mooie beloftes!

gepersonaliseerde huidverzorging

Stap 3

Dit is natuurlijk de meest makkelijke stap: je doet de Active Cartridge Concentrate in de Hydratatie Basis en je eigen custom-blend hydratatiesysteem is klaar voor gebruik! Het advies is om tweemaal per dag – ’s morgens en ’s avonds – je gezicht hiermee te verzorgen.

Clinique ID huidverzorgingClinique ID huidverzorging

En? Wat doet de Clinique iD voor me? 

Het meest fijne aan mijn gepersonaliseerde huidverzorging vind ik dat ik precies kan kiezen wat ik voor mijn huid nodig heb. Dat is in mijn geval dat ik een zeer droge huid heb, dat hij gevoelig is en roodheden heeft. Daar is de combinatie tussen de Dramatically different moisturizing lotion + en de Irritation cartridge helemaal perfect voor.

De combinatie maakt het dat mijn huid zeer goed gevoed is, niet meer trekkerig aanvoelt en als een soort balsem in mijn huid intrekt. Het voelt lekker comfortabel aan. Naar gelang ik deze huidverzorging langer gebruik, merk ik dat mijn huid rustiger wordt en roodheden verminderen. Vooral in de ochtend kan mijn roodheid nogal opvlammen als ik mijn gezicht was. Dit wordt gekalmeerd en mijn huid voelt egaler aan. Ik ben hier heel erg tevreden over!

De Clinique iD combinaties zijn te koop bij Douglas (en in hun webshop) en op Clinique.nl en haar verkooppunten.  Een Basis + Cartridge bevat samen 125ml  en kost €54,50.

Wat vind jij van het Clinique iD systeem om je eigen huidverzorging samen te stellen? 

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.