Primark Beauty | Blusher brush, Eyelash curler & Lip balm

Home » Primark Beauty | Blusher brush, Eyelash curler & Lip balm

Primark beauty p.s. love this cover

Vorige week heb ik gezellig geshopt bij de Primark in Almere. Naast een hoop kleding hebben ze ook een (klein) beauty assortiment. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik nam in totaal drie producten mee. Een schattig bloemenblikje met lip balm erin, een knalroze poederkwast en een simpele wimperkruller met babyroze details. Het zag er allemaal zo cute uit, dat ik het hele schap wel mee wilde nemen! In dit artikel laat ik je weten wat ik van deze budget items vind.

Primark beauty p.s. love this

De beautyproducten zijn allemaal goed beschermt en hygiënisch verpakt in lieve, roze verpakkingen. Ook de lip balm is verzegeld door een plastic beschermfolie. Ik vind dit echt een pluspunt, want beautytools en cosmetica zijn zo bacteriegevoelig dat ik liever niet met een lip balm loop te smeren waar iemand al met zijn handen aan heeft gezeten. Op naar de reviews!

Blusher Brush

Primark P.s. love this blusher brush

Dit is de P.S. love this Blusher Brush. Hij zit verpakt in een plastic etuitje die je na opening weer kunt hersluiten door een schuifje. Erg handig als je op reis gaat of onderweg bent om je make-up bij te werken.

Primark P.s. love this blusher brush 1 Primark P.s. love this blusher brush 2

Ten eerste; wat is deze Blusher Brush ontzettend zacht! Voor zo’n budgetkwast vind ik hem qua zachtheid heel erg goed. Hij is lekker fluffy en zou misschien zelfs als poederkwast gebruikt kunnen worden. Omdat ik de voorkeur geef aan blushkwasten die heel zacht zijn en wat wijder staan om zo een natuurlijk effect te kunnen creëren, gebruik ik momenteel een grote poederkwast van de Hema (misschien ken je wel die witte?) om mijn blush mee aan te brengen. Toch is de laatstgenoemde niet helemaal perfect omdat hij nogal groot is. Daarom is deze Primark Blusher Brush zo ontzettend fijn omdat hij een tikkeltje kleiner is en daardoor preciezer zijn werk kan doen.

Primark P.s. love this blusher brush 4

De kwast is niet helemaal rond, maar lijkt iets platter te zijn.
Primark P.s. love this blusher brush3

En reken maar dat hij zacht is, I love this brush!

Eyelash Curler

Primark P.s. love this eyelash curler

Ook werd mijn aandacht getrokken naar een schattige wimperkruller met roze details. Sowieso ben ik een sucker voor lieve, girly verpakkingen dus ik kon hem niet weerstaan voor €1,50.

Primark P.s. love this eyelash curler 1

Primark P.s. love this eyelash curler 2

Hoewel hij niet zo degelijk is als mijn Cosmopolitan wimperkruller (yes, ze hebben ook beautytools), toch werkt hij verder prima. Hij krult mijn wimpers zoals het zou moeten, dus voor deze budgetprijs val je er geen buil aan. Hij komt wel een beetje gammel over bij het ijzertje waar het roze rubbertje in zit – je kunt hem een beetje heen en weer schuiven – maar dit is niet hinderlijk. Je merkt hierdoor dat het een goedkoop product is, maar ik vind het verder niet storend in de werking van de wimperkruller. Primark P.s. love this eyelash curler 4

Ennuh…als extraatje krijg je ook nog een reserve rubbertje voor als de oude lekker kapot geknepen is. Super!

Strawberry Lip Balm

Primark Strawberry lip balm

Als laatste werd ik verliefd op dit vintage bloemenblikje met lip balm erin. De smaak is Strawberry, wat naar aarbeitjes moet ruiken. De verpakking is natuurlijk DE eyecather en lokkertje van de lip balm. Anders had ik hem niet gekocht, want lip balms heb ik genoeg ;).

Primark Strawberry lip balm 1

Okee, hier gaat het mis. Zodra ik het blikje open maak en de weldaad van verse aardbeien in me op wil nemen, komt er een chemische, misselijkmakende geur in mijn neusvleugels terecht. Waar eerst nog de bloemen en de roze balm mij verleidde, komt er nu een gevoel van afkeer naar boven. Ik zeg dit niet vaak, maar ik vind dit echt een verschrikkelijke geur. Niks lekkers aan, veel chemisch spul met alcohol? Ik weet het niet, maar het is in ieder geval niet lekker. En het gebruik van de lip balm? Ook hierin faalt het product. De lip balm is hard, keihard! Ik kan er geen fatsoenlijk likje uithalen en als ik toch iets van een zweempje te pakken heb, is het onmogelijk om deze op mijn lippen uit te smeren. Dames, dit is een echte no-go. Laat je niet verleiden door het mooie blikje, laat die €1,50 maar in je broekzak zitten.

Conclusie

Primark beauty p.s. love this cover

De Primark beauty producten vallen op zich niet tegen. Eigenlijk ben ik over de Eyelash Curler – die een heel klein beetje gammel is – toch wel heel tevreden. Hij krult mijn wimpers goed en dat is wat hij moet doen! Helaas is de schattige Strawberry lip balm een blamage. Hij ruikt erg onaangenaam (chemisch en alcoholachtig) en is zo hard dat je er geen fatsoenlijk likje uit kunt halen. Een bummer! De Blush Brush is mijn grote favoriet, hij brengt de blush heel natuurlijk aan en zorgt ervoor dat ik gelijkmatig de kleur kan bepalen. Wat een toppertje! Ik kan je deze dan ook van harte aanbevelen.

De beautytools zijn te koop bij Primark:

♡ Blusher Brush €2,-

♡ Strawberry Lip Balm €1,50

♡ Eyelash Curler €1,50

Heb jij al eens beautyproducten van Primark geprobeerd? Wat vind je ervan?

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.