Mama, ik vind Zwitsal de lekkerste geur die er is! (Mijn zoon over de nieuwe Zwitsal zonnecrème)

Mama, ik vind Zwitsal de lekkerste geur die er is! (Mijn zoon over de nieuwe Zwitsal zonnecrème)

Zwitsal zonnecrème review

Nu het deze week nogal regenachtig weer is, zal het je misschien verbazen dat volgende week de warme temperaturen er weer aankomen! Ik wil je daarom tippen met de nieuwe Zwitsal zonnecrème die je gegarandeerd beschermt tegen de hitte. En ik heb het beste testpanel dat er is; namelijk mijn kids!

Zwitsal zonnecrème review

Zwitsal zonnecrème met èn zonder parfum

Het fijne aan deze zonnebrandlijn is dat hij er zowel voor kinderen is die wèl parfum kunnen verdragen en voor kindjes die dat niet kunnen. Daarnaast is het natuurlijk ook voor volwassenen geschikt die een gevoelige huid hebben. Daarom; deze lijn is er zowel voor kindjes als grote mensen!

Om het makkelijk te maken heeft Zwitsal de zonnecrème met parfum de oude vertrouwde gele kleur mee gegeven en is de lijn zonder parfum helemaal wit. Wel zo handig!  

De lijn bestaat uit producten met een factor 30 en een factor 50. Lekker hoog, dus je kindje is goed beschermt tegen de zon. De huid van kinderen is vele malen gevoeliger voor zonneschade dan volwassen, dus smeer ze extra goed in als de zon schijnt. Er zijn verschillende vormen van de zonnecrème uitgebracht. Zo heb je een stick, tubes en een spray om het lichaam mee in te smeren. Zo kan ik me voorstellen dat een stick gebruiksvriendelijk is voor het gezicht om druipen en klodders te voorkomen. 

Laten we wel wezen; zonnebrand insmeren is nooit leuk, maar je kunt het wel zo makkelijk mogelijk maken! En dat is bij deze Zwitsal zonnecrème absoluut het geval; het smeert erg fijn uit en geeft geen vervelend plakkerig gevoel. 

Wij hebben als familie alle varianten uitgeprobeerd, dus lees maar mee wat we er van vinden!

Zwitsal zonnestick review Zwitsal zonnestick review

Zwitsal zonnestick spf 50+ (25 gram) – €11,99

Laat ik gelijk maar vertellen dat alle Zwitsal zonbeschermingsproducten waterresistente bescherming bieden. Maar wat betekent dit nu? Vaak denk je dat je je dan na het zwemmen niet meer hoeft in te smeren, maar eigenlijk is het zo met waterresistente bescherming dat het zonproduct niet direct alle UV- bescherming verliest als de huid in aanraking komt met water. Wist je dat wel? Het blijft dus nog steeds belangrijk om na het zwemmen of badderen en afdrogen, opnieuw een laagje zonbescherming aan te brengen!

Maar goed, op naar de zonnestick spf 50+! Deze stick is parfumvrij – want hij heeft een witte verpakking – en moet je omhoog draaien voor gebruik. De stick is zacht (maar toch stevig genoeg om niet te breken) en brengt soepel aan op je huid. Ik vind hem vooral geschikt voor het gezicht (en lippen) en om snel je huid mee in te smeren zonder geklieder. 

Zwitsal zonnecrème spf 50+ (75 ml) – €11,99

Deze tube is de vloeibare variant van de zonnestick. Hij bevat geen parfum en smeert makkelijk uit. Ik vind deze zelf ook erg geschikt voor het geschikt door het leuke, kleine formaat en ik gebruik deze zelf graag als ik zonnebrand aanbreng. Ik heb een gevoelige huid en ik vind dit echt één van de fijnste zonnecrèmes!

Zwitsal zonnecrème spf 30 review Zwitsal zonnecrème spf 30 review

Zwitsal zonnecrème spf 30 (75 ml) – €9,99 en (150 ml) – €17,99

Natuurlijk zijn er ook de vertrouwde gele Zwitsal zonneproducten die de heerlijke, bekende geur bevatten. Deze zijn dus niet parfumvrij, maar als je hier niet gevoelig voor bent, is dat geen probleem. Ze smeren fijn uit, plakken niet en voelen prettig aan op je huid. Ik gebruik deze zelf niet op het gezicht, maar voor mijn lichaam vind ik het geen probleem om deze producten te gebruiken met mijn gevoelige huid. Ik heb nergens last van!

Zwitsal zonnespray spf 50 review

Zwitsal zonnecrème spf 50+ (150 ml) – €18,99 en Zwitsal zonnespray spf 50+ (200 ml) – €19,99

In de Zwitsal zonnebrandlijn zitten ook twee producten met een factor 50. Vooral als je echt een zeer zongevoelige huid hebt en snel verbrand, kun je het beste voor een hoge factor gaan. Kindjes met een zeer licht huidtype kunnen deze goed gebruiken. Je hebt dan nog de keuze uit een crème of een spray. Zelf geef ik de voorkeur aan een spray omdat deze nog net een tikkeltje beter te verdelen en uit te smeren is. Ook Jade en Winne beamen dit. Ze vinden de spray het allerfijnste!

Zwitsal zonnecrème spf 30 review

Conclusie

Al met al kan ik zeggen dat wij als gezin heel blij zijn met deze fijne zonnebrandlijn! Vooral Winne is gek op de Zwitsalgeur en we hebben zelfs de wasgel, shampoo en wasmiddel voor hem aangeschaft omdat hij erom vroeg, haha. Hij is fan van Zwitsal en wil echt niets anders meer. En dat is niet eens overdreven!

Waarom hij het zo fijn vindt? Het plakt niet, ruikt heerlijk en hij weet dat het speciaal voor kindjes gemaakt is. Dat geeft hem een fijn en veilig gevoel. Zelf gebruik ik de lijn ook graag omdat ik er met mijn gevoelige (eczeem)huid tegen kan. Ook voor mij is dit dus ideaal.

Natuurlijk bescherm je je kinderen goed tegen de zon met zonnecrème, toch wil ik je ook mee geven dat zelfs een zonproduct met hoge spf geen volledige bescherming biedt. Hou daarom je kindjes altijd uit de directe zon en bescherm de huid met UV-werende kleding en een zonnepetje!

Zwitsal zonnecrème en -spray zijn o.a. te koop bij Etos en Kruidvat

Heb jij alweer zin in een warme, zonnige week?

Liefs Liset

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.