Eyes Lips Face (ELF) | High definition blush, Baked oogschaduwpalette & lipstick + ooglook

Home » Eyes Lips Face (ELF) | High definition blush, Baked oogschaduwpalette & lipstick + ooglook

ELF product review cover

Het cosmeticamerk Eyes Lips Face lijkt steeds bekender te worden. Zag ik ELF voorheen sporadisch voorbij komen, nu kent denk ik iedereen dit leuke budgetmerk wel.  Een tijdje terug zag ik een paar leuke, nieuwe producten op hun webshop voorbij komen en ik werd heel nieuwsgierig. Ik heb een paar hele leuke producten getest en wil je graag laten zien wat ik ervan vind!

Essentiel Lipstick – Posh

ELF essentiel posh lipstick 2

ELF essentiel posh lipstick

De echte, ultieme budgetlijn die ELF verkoopt heet Essentiel. Alle producten kosten maar een euro! Dat is niet gek toch? De lippenstift die je hier ziet is de kleur Posh en komt uit deze lijn.

Essentiel lipstick in Posh – €1,00.

ELF make-up essentiel posh lipstick swatch

Posh is te omschrijven als een warme, bessenrode kleur. Hij heeft ook een klein zweempje paars in zich zitten, wat het tot een echt najaarskleurtje maakt. Ik vind hem pretty!

ELF make-up essentiel posh lipstick

De lipstick brengt iets stroef aan, maar is niet onprettig in gebruik. Ik zou hem niet glanzend noemen, maar hij is ook niet helemaal mat. Het zit er net iets tussenin denk ik! Verder blijft hij vrij goed zitten en hoef ik hem maar een paar keer bij te stiften op een dag.

Studio Baked Eyeshadow Palette – NYC

ELF Studio baked eyeshadow nyc palette

ELF Studio baked eyeshadow nyc palette 2

Het Studio Baked Eyeshadow Palette in de kleur NYC is wat mij betreft een genot om naar te kijken. In totaal zitten er tien verschillende, kleine bolletjes je aan te gapen in dit mooie, zwarte palette. Er zit ook een spiegeltje in, zodat je onderweg – of als je ergens anders blijft slapen – je make-up in orde kunt maken. Het ziet er in een woord geweldig uit! Alle kleuren die in dit palette zitten, glinsteren of glanzen. Je moet hier dus wel van houden. Mocht je liever voor matte kleuren gaan, dan kun je dit palette beter skippen.

Studio Baked Eyeshadow Palette in NYC – €12,00.

ELF Studio baked eyeshadow nyc palette 4

ELF Studio baked eyeshadow nyc palette 5

Het palette heeft de naam NYC en is ook nog te krijgen in een andere kleurencombinatie, namelijk California – die meer aarde- en terracottakleuren bevat. Jammer genoeg hebben de kleuren geen namen, dus ik zal ze bij de swatches even nummeren. Hier komen ze!

ELF studio gebakken oogschaduw palette nyc swatches

Van links naar rechts:

  • Een glanzende metallic oudroze kleur. Neigt naar lilapaars.
  • Een lichte rosékleur, neigend naar goud. Hij is glanzend en heeft kleine shimmers.
  • Een witte highlighter. Heeft een gele ondertoon en bevat veel shimmers.
  • Een geelgouden glanzende kleur met veel glitters.
  • Een grijze, glanzende koele kleur met heel veel glitters.

ELF studio gebakken oogschaduw palette nyc swatches 2

  • Een donkergrijze glanzende kleur met gele/rode glitters erin.
  • Een diepe, donkerbruine kleur. Hij glanst niet heel erg is haast mat te noemen, maar heeft toch kleine glitters
  • Een donkere, haast asfaltgrijze kleur met gouden shimmers.
  • Een zwarte kleur met gouden shimmers.
  • Een donkere, kobaltblauwe kleur met zilveren glitters.

De oogschaduws hebben niet de beste pigmentatie, maar zijn goed op te bouwen. Ik denk dat je voor deze swatches twee a drie laagjes nodig hebt.  Zeker als je de oogschaduw nat aanbrengt boek je goede resultaten! Ze zorgen voor best wat fall-out, maar dat kan ook haast niet anders dan met zulke shimmery en glitterende kleuren.

Studio High Definition Blush – Superstar

ELF Studio high definition blush superstar

ELF Studio high definition blush superstar 2

En oh…wat was ik benieuwd naar deze High Definition Blush! Ik heb de kleur Superstar, een koraalkleurige blush. Wat deze blush nou zo speciaal maakt is dat het een vloeibare blush is. Leuk hè?  De verpakking ziet er ook erg schattig uit. Een mooi pompflesje met een zwarte dop en doorzichtige verpakking.

Studio Hight Definition Blush in Superstar – €4,00.

ELF make-up high definition blush superstar swatch

Zoek je een sterk gepigmenteerde blush? Dan ben je hier aan het goede adres! Want wauw, hij is echt indrukwekkend. Je hebt maar een ieniemini klein drupje nodig om tot een krachtige blush te komen. Ik denk dat hij daarom ook perfect zal zijn voor een donkere huid. Hele lichte huidjes moeten erg oppassen om een overload te voorkomen. Maar voor de rest: pretty perfect! Een vloeibare blush moet je trouwens wel aanbrengen op een vloeibare foundation, want als je hem op poeder aanbrengt wordt het een grote korrelige kliederboel. Onthoud: poeder op poeder, vloeibaar op vloeibaar ;).

De complete ELF look

ELF make-up full face

De High Definition Blush geeft een mooie glans op je wangen en een gezond kleurtje. De lipstick geeft een mooi glansje aan je lippen, maar is niet te. Je kunt hem prima overdag dragen zonder er te opvallend bij te lopen. Hij doet me in de verte een beetje denken aan de Bobbi Brown lipcolor in Berry.

ELF make-up full face

Mijn ogen heb ik opgemaakt met de kleurtjes van het Baked Eyeshadow Palette. Je ziet het al, een heel divers palette waarmee je veel kanten op kunt.

ELF product review

Mijn aanraders zijn de Essentiel lipstick in de kleur Posh en de ELF High Definiton Blush in de kleur Superstar. Ik vind dat ze kwalitatief hoogstaand zijn en niet veel onderdoen voor hun dure concurrenten! Over het Baked Eyeshadow Palette ben ik tevreden, maar ik vind wel dat er veel fall-out is en de pigmentatie mag van mij iets beter. Hij is gelukkig wel goed op te bouwen, met twee laagjes en eventueel nat aanbrengen heb je goede resultaten. Maar ik ben vooral heel enthousiast over de prijzen, wat een mooie budgetproducten!

Eyes Lips Face (ELF) make-up is alleen online te koop in hun webshop.

Heb jij al eens iets van ELF gekocht?

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.