Duurzaam je haar wassen met de Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo

Home » Duurzaam je haar wassen met de Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo

Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampooEen ieniemienie klein flesje shampoo van 100 ml waar je wel tot 30 keer je haar mee kunt wassen? Dat heeft Yves Rocher goed bedacht! In het kader van duurzaamheid heeft het natuurlijke merk de eerste geconcentreerde shampoo gelanceerd. Is de Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo echt zo duurzaam?

Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo

Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo (100 ml) – €3,95

Nu is deze duurzame shampoo niet in één dag ontstaan. In 2009 werd het eerste milieubewuste product bij Yves Rocher gelanceerd; de I love my Planet glansshampoo. Toen volgde in 2017 de eerste I love my Planet geconcentreerde douchegel waarmee je 40 douches kon doen met een formaat van 100 ml.

En niet te vergeten: er werd 50% minder gebruik gemaakt van plastic en minder broeikaseffect dankzij de innoverende formule en het precieze doseerdopje.

Dus Yves Rocher kon niet anders dan zich verder te onwikkelen en de eerste geconcentreerde shampoo uit te brengen. Deze Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo respecteert het milieu (100% recyclebare flacon, 98% natuurlijke ingrediënten en gemakkelijk biologisch afbreekbare formule van de wasgel) en maakt het haar van vrouwen nog mooier. Het is een duurzame shampoo die het milieu zo min mogelijk wil belasten.

Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo

Hoe doseer je? 

Het fijne aan deze geconcentreerde wasgel is dat je er wel tot 30 keer je haar mee kunt wassen. Zo is de doseerdop precies afgesteld om één hoeveelheid douchegel eruit te drukken. In de praktijk werkt het doseren prima en kun je met die hoeveelheid je haar wassen.

Wel vind ik het even zoeken naar de juiste volgorde en balans om je haar te wassen met deze shampoo. Ik heb lang haar en als ik het van te voren niet goed heb nat gemaakt, heb ik niet voldoende aan de hoeveelheid van één doseerpompje shampoo. Mijn tip is dan ook om je haar helemaal goed nat te maken (door en door nat) en dan pas de shampoo te gebruiken. Anders verdeelt het niet goed en gaat het ook niet schuimen.

Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo

Conclusie

De shampoo ruikt overigens fris! Een beetje citrusachtig vind ik. Het is niet mijn meest favoriete geur, maar ik vind hem ook niet vervelend. Gewoon neutraal denk ik!

Ben je op zoek naar een duurzame shampoo, dan is dit echt wat voor jou. Hij  maakt mijn haar verder goed schoon en verzorgd het mooi. Ik merk dat mijn haar meer glanst!

De Yves Rocher I love my Planet geconcentreerde shampoo (100 ml) kost €3,95 en is te koop bij Yves Rocher en op yves-rocher.nl.

Zou jij deze duurzame shampoo gebruiken? Let jij bij het kopen van shampoo op de ingrediënten en duurzaamheid?

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.