Camouflage battle: Clinique versus Essence & Catrice

Home » Camouflage battle: Clinique versus Essence & Catrice

IMG_2748

Let the battle begin! Vandaag gaan drie camouflage helden de strijd met elkaar aan. Zouden ze het tegen elkaar op kunnen nemen? Wie staat er sterker en wie verliest het in deze ronde? Kijk mee en kies partij!

IMG_2753

Dit is mijn oude, vertrouwde Clinique airbrush concealer in de kleur Neutral Fair. Al jaren gebruik ik deze fijne, vloeibare concealer om de kleur onder mijn ogen op te lichten en zo donkere kringen weg te werken. De substantie is vrij dun. Dat vind ik een pluspunt omdat hij dan goed is uit te werken en je geen cakey effect krijgt. Ik heb een droge en gevoelige huid, daarom ben ik Clinique (een merk voor een gevoelige huid) heel lang trouw gebleven. Helaas zijn de prijzen niet heel fijn, je betaald voor deze airbrush concealer €21,02.

IMG_2722

Maar toen kwamen Catrice en Essence met een nieuw assortiment. En omdat deze prijzen echt stukken lager liggen dan die van het dure Clinique, wilde ik toch een gokje wagen met mijn gevoelige huid. Zou ik er tegen kunnen en geeft het voor mij voldoende dekking?

IMG_2723

Catrice komt met de Camouflage Cream. Dit is een vaste crème in een potje.

IMG_2728

De crème is zo op het eerste gezicht erg dik en dit zou kunnen duiden op een zeer goede dekking. Ik heb hier de kleur 010 Ivory en hij kost €2,99.

Camouflage battle1

Dan hebben we de Essence Stay Naturel concealer in de kleur 03 Soft Nude. Deze lijkt qua verpakking het meeste op mijn Clinique airbrush concealer. De concealer kun je aanbrengen door middel van een kwastje en als je aan het uiteinde draait, komt er een druppel concealer uit. Hij kost €1,99.

De vergelijking

Laten we als eerste kijken naar de kleuren. Komen deze overeen met de kleur die de Clinique airbrush concealer bevat? Dit is voor mij erg belangrijk, want een verkeerde kleur kan een frisse blik al gauw om toveren tot een zieke uitstraling. En dat willen we niet, hihi! Hieronder zie je de swatches van alle drie de concealers.

IMG_2746

Bovenste twee zijn de Catrice camouflage cream in de kleur 010 Ivory en de Essence Stay naturel concealer in 03 Soft Nude. Onderaan zie je de Clinique airbrush concealer in Neutral Fair.

Je kunt zien dat Catrice behoorlijk goed matcht met die van Clinique. Beide hebben een gele ondertoon. Essence matcht minder goed. Deze lijkt donkerder van kleur te zijn, maar is alsnog gelig van kleur.

Camouflage battle-001

Hoe staan de concealers op mijn huid? De bovenste foto laat zien hoe mijn huid er zonder concealer uitziet. De huid is iets donkerder van kleur en kan wel een frisse oppepper gebruiken. Op de onderste foto zie je op mijn rechter oog (voor de kijkers links) de Essence concealer. Op mijn linker oog (voor de kijkers rechts) zit de Catrice concealer.

Wat een verschil niet? Beide hebben een hele goede dekking en de kleuren lijken niet veel van elkaar te verschillen, mits je het goed uitsmeert! Wat ik een nadeel vind is dat de Catrice Camouflage cream een erg dikke substantie is, waardoor uitsmeren niet zo makkelijk gaat. Daarnaast trekt Catrice ook behoorlijk in de lijntjes, wat op de foto goed te zien is. Ik zou Catrice dus alleen plaatselijk voor oneffenheden gebruiken en niet voor onder de ogen. Daarnaast krijg ik toch last van een drukkend gevoel onder mijn ogen, wat duidt op een allergische reactie. Nee, voor onder mijn ogen is dit niet fijn.

Wat mij ook gelijk opvalt als ik de Essence concealer aanbreng is de stugheid van het kwastje. Bij Clinique is het kwastje erg soepel en voelt hij zacht aan op de huid. Daarnaast merk ik dat de substantie van Essence veel dikker is, waardoor hij moeilijker uitsmeert. Gelukkig ervaar ik geen allergische reactie bij de Essence concealer. Yay!

Nog even alles op een rijtje, hoe bevallen de concealers ten opzichte van de Clinique airbrush Concealer?

Catrice voordelen:

 • De kleur komt goed overeen
 • Hij is plaatselijk wel goed te gebruiken voor oneffenheden
 • Hij heeft een hele goede dekking
 • De prijs is aantrekkelijk, namelijk €2,99

Catrice nadelen:

 • De substantie is te dik voor onder de ogen
 • Je moet met je vinger in het potje, wat niet heel hygiënisch is
 • Ik krijg er een allergische reactie van

Essence voordelen:

 • De draaipen werkt hygiënisch
 • Hij heeft dezelfde verpakking als Clinique
 • De kleur komt eenmaal uitgesmeerd goed overeen met die van Clinique
 • Heeft een goede dekking, nog beter dan die van Clinique
 • Geeft geen allergische reactie, jippie!
 • De prijs is aantrekkelijk, namelijk €1,99

Essence nadelen:

 • De concealer smeert niet zo makkelijk uit, je moet oppassen dat je het niet te dik aanbrengt

IMG_2748

Kortom: Essence is hier duidelijk de winnaar! Ik vind hem als beste van de twee uit de test komen. Maar kan hij mijn Clinique concealer vervangen? Als ik heel eerlijk ben is dit wel een heel goed(koop) alternatief in krappe tijden. Toch geef ik nog steeds de voorkeur aan mijn geliefde Clinique vriendje. MAAR…Essence zit hem wel op de hielen.

Waarom ik toch kies voor Clinique is omdat hij zo lekker dun en makkelijk uitsmeert. Het gaat dan puur om de substantie. Heb je geen problemen met een iets dikkere concealer en daarbij ook iets meer dekking dan zou ik absoluut voor die van Essence gaan! Lekker goedkoop!

Heb jij ervaring met een van deze concealers?

Leave a Reply

Your email address will not be published.